Vodič

Kupovanje oblazinjenega pohištva

Vse prevečkrat je pri izbiri oblazinjenega pohištva odločilno oblikovanje. Ob tem brez dvoma pomembnem vidiku pa ne smete pozabiti, da se resnična kakovost oblazinjenega pohištva skriva pod prevlekami.

Kriteriji za pravilno izbiro

  • Ker morata naslanjač in zofa iz dneva v dan služiti svojemu namenu, morate paziti, da sta trpežna - tako po načinu izdelave in vrsti izbranih materialov kot tudi po barvi prevlek.
  • Pri modelih v svetlih barvah pazite, da ima pohištvo snemljive prevleke, ki jih je mogoče čistiti ali prati. Sodobne pohištvene tkanine imajo pogosto teflonsko površino, ki odbija vodo in umazanijo in dolgo časa zagotavlja nov videz.
  • Če želite preprečiti, da bi prevleke obledele, zofe ali naslanjača ne smete izpostavljati svetlemu soncu.
  • Če imate psa, ki sme sedeti na zofi, morate razmisliti o usnjeni zofi, ki jo je lahko vzdrževati.
  • Kakovostno oblazinjeno pohištvo se dobi podobno kot posteljni vložki v različnih stopnjah trdote. Za zares udobno sedenje morajo težki ljudje dati prednost trdemu oblazinjenemu pohištvu.
  • Tudi višina sedišča in naslonjala morata pri nakupu igrati pomembno vlogo. Starejši ljudje z višjih sedišč bistveno lažje vstajajo kot z nižjih.
  • Naslanjači z mehansko ali električno funkcijo vstajanja podpirajo vstajanje z ergonomsko pravilnim dvigovanjem in nagibanjem sedišča.
  • V vsakem primeru si morate za nakup vzeti dovolj časa - konec koncev morata biti zofa in naslanjač udobna tudi po daljšem večernem gledanju televizije.

Pri nakupu oblazinjenega pohištva, ki vam je v trgovin s pohištvom všeč, se morate resno vprašati, ali po barvi in obliki zares ustreza ureditvi vašega stanovanja ali hiše.

Sodobno oblazinjeno pohištvo

Danes ima naslanjač ali zofa osnovno ogrodje, večplastno vzmetenje ali penasto polnilo in mehke prevleke. Za kakovost so pomembne tudi podrobnosti, kot so obdelava robov in varovalni sloj med oblazinjenjem in prevlekami. Če prevleke ležijo neposredno na polnilu, se lahko hitro odrgnejo.

Več: http://www.emka.si/

Vir: Stare modrosti, Znova odkriti nasveti, Založba Mladinska knjiga

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog