Vprašanja - Dnevni prostoriKako odpraviti neprijeten vonj v stari omari?

VPRAŠANJE:

Po obnovi babičine omare je ostal v njej vonj po zatohlem. Svetovali so mi premaz s šel (shell) lakom. Kje ga kupim in kako z njim prakticiram. Hvala

(lora)


ODGOVOR:

Žal tudi naš portal nima informacije, kje bi bilo možno dobiti točno ta premaz. Podružnica podjetja Shell v Sloveniji se namreč ukvarja predvsem z uvozom in prodajo nafte ter izdelki, ki so povezanim z avtomobili (maziva).

Nimamo podatka, v kakšnem obsegu je bila vaša omara obnovljena. Naše mnenje o vašem mnenju pa je, da samo s premazom vonja ne boste odstranili. Če je že bila brušena in lakirana, dodaten nanos laka ne bo odstranil ali prekril vonja. Svetujemo vam, da imate omaro čim dlje v dobro prezračevanjem prostoru. Omara naj bo prazna in odprta. Zavedati se morate, da je omara stala več let ali celo desetletij v vlažnem in slabo prezračevanjem prostoru, kjer se je navzela neprijetnega vonja. Neprijeten vonj bo s časom izginil.

11.09.2009 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

Marmo+mac

25.09.2019 - 28.09.2019 Sejem kamna, tehnologij obdelave kamna in oblikovanja kamna.

Ambienta

09.10.2019 - 13.10.2019 46. mednarodni sejem pohištva.

57. Mednarodni sejem pohištva

05.11.2019 - 10.11.2019 Predstavitev celotne lesne industrije - od predelave lesa do končnih proizvodov.

Ambient Ljubljana

06.11.2019 - 10.11.2019 Sejem pohištva in druge notranje opreme.

Sejem Dom +

06.11.2019 - 10.11.2019 Sejem stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike, montažnih hiš, varovanja ter urejanja okolice.

Anketa

Moja hiša potrebuje