Vprašanja - Dnevni prostoriKatere barve izbrati za dnevno sobo?

VPRAŠANJE:

Pozdravljeni! Ne moremo se odločiti glede barve sten in stropa dnevne sobe. Imamo pohištvo v barvi oreh-črna in bež sedežno garnituro. Želimo kombinacijo treh barv, ena barva za steno, kjer je dnevni regal, ena za strop in eno za ostale stenske površine! Hvala za odgovor.

(Teja)


ODGOVOR:

Glede na to, da trenutno že imate pohištvo v treh različnih barvah (črna, bež, oreh) je uporaba treh različnih barv vprašljiva. Ob neustrezni izbiri barv bo prostor hitro deloval prepisano. Seveda pa je to stvar osebnega okusa. Glede na to, da imate trenutno že naravne odtenke, predvidevamo, da si želite bolj umirjenih barv.

Za barvo stropa vam svetujemo, da uporabite klasično belo barvo. Ob uporabi katere koli druge barve bi bil prostor hitro videti temačno.

Za barvo sten bi vam svetovali uporabo ene same barve. V primeru, da vseeno želite imeti na stenah vsaj dve barvi, uporabite eno barvo v dveh različnih odtenkih. Svetujemo vam, da so stene v beli barvi. Za poživitev prostora prebarvajte samo eno steno v močnejši odtenek. Ko se barve naveličate, jo enostavno prebarvate v drugo barvo. Trenutno je za te namene moderna čokoladno rjava barva. Če se vam ta barva zdi pretemna, lahko uporabite svetlejšo barvo, na primer peščeno. Če pa želite toplejše barve, lahko posežete po opečnato rdeči.

Izbira barve pa je odvisna tudi od razporeditve v prostoru. V primeru, da stoji pohištvo skupaj s televizijskim sprejemnikom nasproti viru naravne osvetlitve (okno, vrata), stene ne sme biti pretemne barve. Temna barva bi namreč vpila preveč svetlobe in prostor bi bil videti temnejši, kot je v resnici.

02.03.2009 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog