Novice - Ometi in fasada

Oglasno besedilo

Izboljšajte kakovost bivanja v svojem domu!

Objavljeno dne 08.05.2017

Kakovostno bivalno okolje, estetski videz vaše hiše in prihranek pri ogrevanju/hlajenju

Dolga in hladna zima je za nami. Spomladi nastopi olajšanje, saj visokih računov za ogrevanje za nekaj mesecev ne bo več. Prijetno obdobje pomladanskih in poletnih mesecev, ko več časa preživimo zunaj, prinaša tudi priložnost, da se lotimo zunanjosti bivalnih objektov,  pa naj bo to urejanje okolice hiše, delo na vrtovih in seveda različna manjša ali pa večja popravila in posegi na stavbah, v katerih živimo.

Pri izbiri fasadnega sistema se velikokrat srečujemo z vprašanji: Kako velika bo investicija? Kako obstojen je fasadni sistem? Iz kakšnih materialov je narejen kakovosten fasadni sistem? Kakšne barve naj bo naša nova fasada? Se bo fasada hitro umazala oziroma obledela? Ali lahko prihranim pri ogrevanju oziroma ohlajevanju?
 

Lepa zunanjost, zdravo in kakovostno bivanje, prihranki 

So najpomembnejši kriteriji pri izbiri fasadnega sistema! Pa ne nujno v takšnem vrstnem redu!

Fasade so pomemben del vsakega objekta: zunanjosti individualnih hiš ali pa večstanovanjskim objektom dodajo pomembno zaznavno noto, ki stavbo, v kateri bivamo, naredijo še posebej lepo in neponovljivo. Pomembno je, da je barva zaključnega sloja fasadnega sistema izbrana tako, da se smiselno ujema z okoljem, v katerem stoji objekt, da izbira barve spoštuje neposredno okolje in urbanistične značilnosti le-tega. Baumit svojim kupcem ponuja široko izbiro barvnih odtenkov, pri končni odločitvi pa svetujemo premislek in predvsem takšno izbiro odtenka, ki ni preveč kričeč in ki se dobro “ujame” z okolico, v kateri sobiva stavba.

Pomen kakovostne fasade pa seveda občutno presega samo estetski vidik, kakovosten fasadni sistem zagotavlja zdravo bivanje in občutne prihranke pri ogrevanju ali hlajenju objekta.

Vse te okoliščine so pomembne, ko razmišljamo in se odločamo za novo fasado. Podjetje Baumit, pionir na področju fasadnih sistemov, se teh okoliščin in dilem dobro zaveda. Dolgoletne izkušnje in znanje botrujejo inovativnim rešitvam, ki jih ponujajo svojim kupcem.
 


 

Dobro je vedeti

  • da kakovosten in pravilno vgrajen fasadni sistem pripomore k ustvarjanju idealnega bivalnega okolja v stavbi, saj uravnava relativno vlažnost in temperaturo; le-ti sta ključnega pomena za naše dobro počutje in zdravje.
  • da fasadni sistem pomeni tudi odlično izolacijo in tako občutno vpliva na stroške ogrevanja (in hlajenja) stavbe. Izračuni so pokazali, da hiša, ki je bila zgrajena v 70. Letih prejšnjega stoletja, v kateri ogrevamo 150 m2 površin, v sezoni porabi 3000 l kurilnega olja za ogrevanje; izolirana hiša s kakovostnim fasadnim sistemom pa 30 % manj. Višina prihranka je odvisna tudi od sistema ogrevanja, oken in seveda kurilnih navad.
  • da lahko izbirate med 888 barvnimi odtenki po barvni karti Baumit Life - tako boste zagotovo našli barve, ki se naravno pojavljajo v okolju hiše in hkrati izpolnjujejo vaše želje in pričakovanja.
  • da Baumit med ponuja tudi zaključne omete (Baumit Nanopor), izdelane na osnovi nanotehnologije in učinka fotokatalize. Patetentirana tehnologija omogoča, da se fasada čisti sama in dolgo časa ostaja obstojna in lepa. Link na video nanopor >>.
  • da vam bodo strokovnjaki Baumita svetovali, kakšen fasadni sistem je najbolj primeren za vašo stavbo, glede na njeno arhitekturo in obstoječe stanje. Za nasvet jih lahko povprašate ali pošljite vprašanje na [email protected].
     

Značilnosti fasadnih sistemov Baumit

Fasadni sistem Baumit open
Fasada, ki diha!



Sistem Baumit open združuje najboljše lastnosti fasadnih sistemov: optimalno paroprepustnost, visoko toplotno izolativnost in inovativen način vgradnje. Vsaka komponenta v sistemu je pomembna in vpliva na kakovost celotne fasade. Homogenost omogočajo vse komponente sistema, ki so prilagojene paroprepustnosti plošč. Poleg posebno prirejenega izolacijskega materiala je najpomembnejša komponenta lepilo s posebno delno prepustno zgradbo. Fasadni sistem Baumit open je primeren tako za novogradnje kot toplotne prenove, priporočamo ga tudi pri izolaciji pasivnih in nizkoenergijskih hiš. Baumit open zagotavlja zdravo in prijetno bivalno okolje.

Zakaj je Baumit open sistem edinstven?

Baumit open fasadna plošča ima veliko majhnih perforacij. Skozi te “luknjice” se zračna vlažnost prenaša navzven. Tako zasnovan “odprt” fasadni sistem zagotavlja optimalno bivalno udobje.

Več na

 

V nagradni igri, ki pravkar poteka pri Baumitu, se brez napora lahko potegujete za odlično nagrado – fasadni sistem Baumit open. Več o nagradni igri, ki poteka do 25. junija 2017, najdete na povezavi >>.
 

Fasadni sistem Baumit Star
Zanesljiv in preverjen fasadni sistem!
 

Fasadni sistem Baumit Star je preizkušen sistem in varna naložba v prihodnost. Združuje izkušnje in ponuja harmonično kombinacijo najboljših komponent. Kakovostno fasadno lepilo in izravnalni sloj Baumit StarContact White zagotavlja dolgotrajno funkcionalnost in obstojnost fasade, tako pri novogradnjah kot pri prenovah. Pestra izbira najpogosteje uporabljenih fasadnih plošč (mineralna volna, plošče EPS-F/plus, lamele) dodatno odlikuje fasadni sistem in ga tako še bolj približa lastnikom hiš in njihovim željam. V sistemu priporočamo zaključni omet Baumit SilikonTop, ki  odlikujeta dobra paroprepustnost in odlična vodoodbojnost.


O BAUMITU

Je mednarodno in večkrat nagrajeno podjetje z dolgoletno tradicijo, ki proizvaja različne izdelke in sisteme za gradnjo. Baumit je usmerjen v razvoj inovativnih proizvodov in rešitev, ki ključno doprinašajo k kakovostni gradnji in bivanju. Baumit se stalno povezuje s sorodnimi strokami, v sodelovanju z njimi išče integralne bivanjske rešitve. Eden od takšnih projektov je tudi Baumit Life Challenge, mednarodni bienalni arhitekturni natečaj, v okviru katerega iščejo najbolj inovativne arhitekturne rešitve in fasade. Na tem natečaju so se v letu 2016 odlično odrezali tudi slovenski arhitekti, saj sta se dva projekta uvrstila v finale, projekt avtorjev Multiplan arhitekti (stanovanjska soseska Zeleni Gaj na Brdu) je zmagal v kategoriji večstanovanjskih zgradb.


Stanovanjska soseska Zeleni gaj na Brdu/Ljubljana. Foto: Miran Kambič

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog