Novice - Ogrevanje in klimatizacija

Oglasno besedilo

Za učinkovito ogrevanje je bistven sistem ogrevanja

Objavljeno dne 22.09.2014

Odločite se za sistem ogrevanja na zemeljski plin in prihranite tudi do 20.000 EUR v dobi obratovanja.

Izbira energenta za ogrevanje postaja vedno pomembnejša odločitev v vsakem gospodinjstvu. Cene energentov se namreč višajo, hkrati pa se zvišujejo tudi prispevki in davki na energijo. Tako končne cene za energetske storitve obsegajo vedno večji delež stroškov družinskega proračuna. To pa je še zlasti razvidno pri stroških ogrevanja.

Začetna investicija, ki prinese dolgoročne prihranke

Vse več gospodinjstev se zaveda pomembnosti izbire pravega energenta, ki jim bo omogočal cenejše ogrevanje. Večkrat pa se pozablja, da je zelo pomembna tudi odločitev o sistemu ogrevanja. Pravi sistem v kombinaciji s pravim energentom namreč lahko zagotovi precejšnje prihranke, poveča okoljsko učinkovitost in omogoča dolgo življenjsko dobo obratovanja.

Hitrost novih tehnologij in inovacij je značilna tudi za energetiko, vendar so viri energije še vedno omejeni. Zato je preudarnost njihove izrabe in učinkovitosti bistvena pri odločitvi o izbiri energenta in sistema ogrevanja.

Kako izbrati najboljši energetski sistem in energent?

Da bi odgovorili na to vprašanje, smo v sodelovanju s Fakulteto za strojništvo Univerze v Ljubljani pripravili Analizo investicije zamenjave sistema za ogrevanje stavbe in tople vode, katere daljši povzetek je dostopen na naslovu www.zemeljski-plin.si. Z analizo smo želeli primerjati stroške in prihranke ob menjavi starejšega kotla na olje s sodobnejšimi generatorji toplote ter stroške energentov. Analiza je bila pripravljena na primeru enodružinske hiše v velikosti 180 m2 energijskega razreda C in E, ki je energetsko potratnejša. Žal je v Sloveniji še veliko stavb, ki porabljajo preveč energije.

Najcenejša investicija je vgradnja plinske kondenzacijske peči!

Analiza je pokazala zanimive rezultate, da lahko gospodinjstva z novimi  sistemi ogrevanja na zemeljski plin dosežejo znatne, dolgoročne prihranke, in sicer tudi do 20.000 EUR v dobi obratovanja!

Ključni izsledki analize:

  • dolgoročno najučinkovitejša je investicija v vgradnjo kondenzacijske peči na zemeljski plin;
  • najnižji strošek za energent na letni ravni je pri ogrevanju s toplotno črpalko;
  • največji prihranek v dobi trajanja ogrevalnega sistema se doseže z ogrevanjem na zemeljski plin – tudi do 20.000 EUR;
  • investicije v druge ogrevalne sisteme so do trikrat višje kot vgraditev plinske kondenzacijske peči;
  • investicija v ogrevanje na zemeljski plin se povrne vsaj enkrat hitreje kot investicija v katero koli drugo tehnologijo.

Prava izbira je ogrevanje na zemeljski plin!

Kondenzacijska peč na zemeljski plin je najučinkovitejša investicija, ki na letni ravni zagotavlja visoke prihranke pri stroških energenta. Poleg tega je začetna investicija v ogrevalni sistem na zemeljski plin bistveno nižja od drugih sodobnih ogrevalnih sistemov in si z njo najhitreje povrnete stroške investicije.

Vir: SLONEP

Več: http://www.zemeljski-plin.si/primerjava-ekonomicnosti-ogreva...

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog