Novice - Bolezni in nadloge

Oglasno besedilo

So vaše rastline napadli polži?

Objavljeno dne 12.06.2014

Polži so ljubki risani junaki, o njih pojejo otroci v otroških pesmicah, prav zanimivi so, kako skrijejo svoje rožičke ob našem dotiku. Kljub vsemu pa so polži velika nadloga na vrtu. So nenasitni in težko se jih je znebiti.

Pokažite nam vrtnarja, ki nima težav s polži. Odkar jih je kar 200 na kubični meter vrta, dvomimo, da je kdo, ki lahko zatrdi, da nima težav z njimi.

Vam je poznano?

 
Ali pa to?
 

 

Pomlad je za polže najbolj aktivno obdobje - in letošnje je bilo še slabše zaradi obilnih padavin. Sedaj, ko imamo bolj prijazno vreme in novo rast, se bitka proti njim začne zares.

Vrtnarji imajo na voljo veliko orožja v boju proti polžem, od biološkega nadzora, inovativnih pasti in ovir do pogosto uporabljenih strupov. Kaj boste uporabili, je odvisno od vašega pristopa k vrtnarjenju in vrste težav, ki jih imate s polži.


Če imate pomisleke glede uporabe strupov, vam predstavljamo 3 preproste rešitve, kako se učinkovito znebiti nepovabljenih obiskovalcev.


1. Past za polže "Slug x Slug"
 

Patentiran izdelek je revolucionaren in je v tujini osvojil številne nagrade.

Kako deluje?

Past za polže "Slug x Slug" privablja polže z uporabo piva kot vabe. Močan vonj znotraj pasti polže privablja z aromo, ki se ji ne morejo upreti.

Za razliko od mnogih drugih pasti na trgu, ki so namenjene za uporabo na enem mestu, je "Slug x Slug" popolnoma prenosen in ga lahko prestavljamo iz kraja v kraj.

In kar je najpomembnejše: izdelek ne uporablja strupa! Zastrupljene polže namreč pogosto pojedo ptice ali kakšne druge živali, tudi domače, zato je še toliko bolj pomembno, da strupa za odvračanje polžev ne uporabljamo.


2. Past za polže v lončku

 Navodila za uporabo:

  • zakopljite črni del lončka v zemljo,
  • postavite zeleno kupolo v črni del lončka,
  • napolnite pasti z vabo v višini približno 5 cm (priporočamo pivo ali sladkano vodo). V pasti lahko skozi čas zamenjate vabo,
  • postavite pasti v bližini vseh področij, kjer vidite poškodbe na listih, ali v bližini rastlin, ki jih želite zaščititi,
  • paket vsebuje 2 pasti.

3. "No Go" trak za odvračanje polžev

Ko skuša polž prelesti bakreni trak, se ustvari majhen električni naboj, ki polža odvrne od prečkanja traku in tako zaščiti vaše rastline. Pomembno je, da trak ne vsebuje kemikalij.
V paketu so 4m.


Kako ga uporabljati?

Odrežite kos traku in ga namestite okrog in krog vaze, lonca oziroma vrtnega robnika. Za najboljšo obrambo pred polži, zarežite V reze v trak preden odlepite zadnji del traku, nato ga namestite na čisto in suho podlago.

 

 

Trak "No go" nameščen okrog okrasnega lončka s cvetjem.

 

 

 





Trak "No go" nameščen na vrtne robnike. Za lažjo in učinkovito namestitev traku vam svetujemo, da okrog vrta postavite robnike Lacogreen.





 

 

Kam po pasti za polže?

 

Vir: SLONEP

Več: https://www.elegance.si/izdelek_Bakreni-trak-za-odvracanje-p...

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog