Prireditve - Vrt in okolica

16. razstava Bioexo

26.04.2014 - 27.04.2014, Ljubljana

Tokrat smo ji dali podnaslov Strupena lepota, kajti poleg ostalih eksotičnih živali, kot so kuščarji, žabe, želve in ostalo želimo pokazati kar nekaj strupenih živali, predvsem kač strupenjač, ki so ene izmed najlepših na svetu.

16. razstava Bioexo bo potekala 26. in 27. aprila 2014 v velikem rastlinjaku botaničnega vrta v bližini Oddelka za biologijo Biotehniške fakultete, na Večni poti 111 v Ljubljani nasproti Živalskega vrta.

Ponovno bodo organizirane otroške delavnice v katerih otroke čaka reptilska poslikava obrazov (facepainting), ter zanimiva predavanja - potopisno predavanje o Kostariki ter predavanje o želvah in o koristnih živalih - tudi plazilcih v našem vrtu. Srčkane dihurčke in luštkane podganice boste lahko opazovali med igro ali dremanjem v posebnih igralnicah, odpravljali predsodke v nedeljski delavnici vmes pa veliko živali pobožali ali se z njihovimi lastniki pogovorili o tem, kako se za naše nenavadne hišne ljubljenčke pravilno poskrbi. Rastlinjak pa je v tem času kot ena sama džungla ter delno puščava s svojimi kaktusi, ostalimi sočnicami in mediteranskimi grmički. V rastlinjaku so v tem času številne sredozemske rastline, kaktusi in sočnice  kot da bi prišli v toplo Sredozemlje. Tukaj že mnoge rastline cvetijo, druge oddajajo prijetne vonjave.

Vabljeni!
Organizator: Botanični vrt Univerze v Ljubljani
Spletna stran: http://www.botanicni-vrt.si.
Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog