Novice - Življenjski zapleti

novica

SURS: Nova publikacija Kakovost življenja

Objavljeno dne 15.03.2012
Merjenje blaginje, kakovosti življenja in napredka v družbi je namreč ena ključnih prednostnih nalog tako na nacionalni ravni kot v mednarodnem okolju. Za statistični sistem je to še poseben izziv, saj je blaginja zapleten in večdimenzionalen pojav.

Kot merilo blaginje postaja vse pomembnejše tudi občutje ljudi, njihovo dojemanje sveta, okolice, v kateri živijo, in družbenega razvoja. Zato je eno ključnih vprašanj tudi to, kako objektivne informacije v čim večji meri dopolniti tudi s subjektivnim spremljanjem kakovosti življenja in kako jih v večji meri vključiti v spremljanje in preučevanje blaginje.

V novi publikaciji Kakovost življenja >> se skuša prikazati, kako se blaginja in kakovost življenja v Sloveniji odražata v statističnih podatkih, ki so na voljo, in umestiti posameznika glede na posamezne elemente kakovosti življenja v domače in tudi v mednarodno okolje. Pri tem so nekatere ugotovitve podprte tudi s podatki iz nekaterih drugih raziskav, ki jih izvajajo ustanove zunaj statističnega sistema.
Vir: SLONEP

Več: http://www.stat.si/novica_prikazi.aspx?id=4559

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog