Novice - O Slonepu

novica

Eko strani in druge novosti na SLONEP.net

Objavljeno dne 06.09.2010

September je tu in poletje se je skoraj že zaključilo. Na SLONEP.net smo, kljub dopustom, aktivno delali ves čas. Pripravili smo nekaj zanimivih novih vsebin pripravljamo pa nekaj povsem novega, česar SLONEP.net še nima in ga bo močno obogatilo.

Članki in novice

Med najbolj zanimivimi novicami, vsaj za tiste, ki jih zanimajo vrtnarstvo in rastline, je bila gotovo reportaža z obiska Hampton Court Flower Show 2010, ki jo je pripravil naš sodelavec Robert Mabič. Prepričan sem, da se bo marsikomu ob ogledu fotografij utrnila kaka nova ideja za domači vrt. Tudi reportaža z obiska vrtnarskega sejma v Tullnu je lahko vir novih idej, saj pogled preko meja Slovenije širi obzorje vedenja. V kratkem bomo objavili še dve reportaži: ena bo posvečena Tullnskim vrtovom, ki so vir navdiha in idej za oblikovanje vrtov, druga pa bo predstavila zanimiv vrt iz Anglije. Obe reportaži boste lahko brali v septembru. Sicer pa smo redno spremljali tudi dogajanje na nepremičninskem področju, kjer je bilo največ pisanja okoli predloga zakona o davku na nepremičnine.

Eko bivanje za večje zavedanje o varovanju okolja

Skrb za okolje postaja vedno bolj vtkana v sodobno družbo in v naša življenja. Zato smo na začetku poletja pripravili vsebine, ki nam po eni strani skušajo odgovoriti, zakaj moramo okolje varovati, po drugi strani pa nam svetujejo, kako graditi in živeti tako, da so naši vplivi na okolje čim manjši. Področje smo poimenovali Eko bivanje in ga razdelili na štiri vsebinska področja.

Zeleno življenje prinaša pregled vplivov človeka na okolje in nasvete, kako v vsakodnevnem življenju čim bolj zmanjšati negativne vplive na svet okoli nas. Področje Obnovljivi viri, ki sicer ni povsem novo, je posvečeno sončni, geotermalni vetrni in vodni energiji. Predstavljeni so načini izkoriščanja, ki so primerni za posamezna gospodinjstva v hišah in večstanovanjskih stavbah. Okolju prijazni gradnji je posvečeno področje Sonaravna gradnja, kjer so predstavljeni naravni materiali in načini gradnje, ki zahtevajo le naravne materiale. Predstavili smo tudi nekatere alternativne oblike hiš. Področje Pasivna gradnja je posvečeno pasivni gradnji. Pojasnjujemo kaj pasivna gradnja je, kako se pasivna hišo načrtuje in gradi, nekaj prostora pa smo namenili tudi testom učinkovitosti pasivnih in drugih hiš.

Prihajajoče novosti

Seveda pa to ni vse, kar smo preko poletja delali. Pripravili smo tudi področje Tehnika v sklopu Dom in oprema, ki ga bomo objavili do konca septembra, veliko dela pa smo vložili v projekt, ki smo ga poimenovali z delovnim imenom Slonep 2.0. Rezultati našega dela bodo vidni kmalu, predvidoma v mesecu dni. Več o projektu vam ta hip še ne smem zaupati, lahko pa vam povem, da boste veliko vsebin oblikovali vi, naši bralci.

SLONEP.net je tudi že prisoten na Facebooku, kjer se nam lahko pridružite in sledite informacijam o tem, kaj se dogaja v zakulisju SLONEP.net. Pustite nam lahko tudi kakšno sporočilo ali predlog o čem bi lahko pisali.

SLONEP.net
urednik SLONEP.net

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog