Novice

Oglasno besedilo

Kako si privoščiti več in hkrati ostati varčen?

Objavljeno dne 07.11.2017

Varčnost je odlična osebna lastnost, ki pa ne pomeni zgolj kopičenja prihrankov, temveč tudi dobro premišljeno zapravljanje. Lahko se, denimo, izkaže, da vas nekaj, kar kupite poceni, na dolgi rok drago stane.

Varčevanje pa lahko postane omejujoče, kadar se na račun prihranka odpovedujete vsem svojim željam in interesom, ali ko zaradi pretirane varčnosti zamudite res dobro priložnost. Če imate urejeno finančno stanje, ni prav nič narobe, da si kdaj privoščite kaj več, pomembno je poiskati pravo ravnotežje. Kako si privoščiti več in hkrati še vedno ostati varčni?


Večje nakupe dobro premislite

Pred vsakim večjim nakupom se vprašajte, koliko časa boste izdelek potrebovali oz. kaj od njega pričakujete. Tako boste lažje ugotovili pravo razmerje med ceno in kvaliteto. Poiščite čim več informacij o izdelku, primerjajte različne ponudnike in povprašajte znance za mnenje. Z raziskovanjem pred nakupom boste poskrbeli za pametno odločitev in hkrati s tem preprečili morebiten občutek slabe vesti.


Privoščite si več doživetij

Doživetja in izkušnje prinašajo veliko več zadovoljstva kakor materialne dobrine. Vznemirjenje ob nakupu izdelka sčasoma mine, veselje, ki ga čutimo, ko se spominjamo razburljivih doživetij, pa traja celo življenje. Kot vzpodbudo za to, da si privoščite malo več, lahko že vnaprej načrtujete, koliko mesečnega proračuna ste pripravljeni porabiti za zabavo, doživetja, razvajanje in dejavnosti, ki vas veselijo.

Namesto, da bi si z vodenjem osebnega proračuna zgolj omejevali izdatke, si tako oblikujte tudi sklad za razvajanje sklad za razvajanje, ki bo precej pripomogel k dobremu počutju, hkrati pa ne boste imeli slabe vesti. Še vedno boste ohranili popoln nadzor nad mesečno porabo, ne bo pa vam potrebno vsakič znova tehtati med željami in potrebo po varčevanju.


Razmislite o uporabi kreditnih kartic

Morda spadate med tiste, ki se še vedno najbolje počutijo, ko plačujejo z gotovino, saj menite, da tako ne morete zapraviti preveč. Vendar uporaba kreditnih kartic še zdaleč ne pomeni izgube nadzora nad porabo, zlasti če imate vse finančne storitve združene na enem mestu. Če se ne omejujete zgolj na plačevanje z gotovino, se vam povečajo priložnosti za ugodnejše nakupe, poleg tega pa lahko s kartico tudi prihranite. Ide@lMastercard kartica vam med drugim nudi podaljšano garancijo pri nakupu tehničnih izdelkov v vrednosti nad 500 EUR – brez doplačil. Obenem nudi zavarovanje tudi ob poškodbah tovrstnih izdelkov. Z garancijo najboljše cene pa lahko uveljavite tudi zahtevek za povračilo razlike v ceni, če najdete identičen izdelek po nižji ceni.


Izkoristite prednosti spletnega nakupovanja

Ponudba na spletu je tako rekoč neomejena, spletne cene pa so običajno ugodnejše kot v fizičnih trgovinah. Na spletu imate velik in enostaven pregled nad konkurenčnimi trgovinami, med katerimi so lahko precejšnje razlike v cenah istih izdelkov. Enostavno je tudi sledenje neštetim oblikam popustov, ki jih ponujajo spletni trgovci (spletni kuponi za prvi nakup, kuponi za sledenje na družbenih omrežjih, promocijski popusti, itd.). Da boste pri nakupovanju prek spleta varni, uporabljate kreditne kartice z varnostnimi storitvami. Posojilna Ide@l Mastercard kartica nudi še dodatna zavarovanja in dodatne brezplačne ugodnosti, med drugim brezplačno SMS-obveščanje o vseh transakcijah in stanju na računu.


Poiščite ugodne načine financiranja večjih nakupov

Če vam je na prvem mestu varčevanje in se s težavo odločite za kredit, ste se morda že kdaj odrekli nakupu, za katerega v tistem trenutku niste imeli dovolj denarja. Tako ste lahko zamudili odlično priložnost za ugoden nakup. Nakup novega pralnega stroja po akcijski ceni se denimo na dolgi rok veliko bolj izplača, kot nenehno popravljanje starega, ki mu je garancija že zdavnaj potekla. V takih primerih je ugoden kredit pametna izbira, saj vam omogoči nakup ob ravno pravem času.

 Pri iskanju sredstev za nakup vam je na voljo več možnosti, med katerimi lahko izberete najugodnejšo oz. najprimernejšo za vaše potrebe. Posojilna Ide@lMastercard kartica vam na primer omogoča, da mesečno poravnate le 5 % vrednosti nakupov, če tako želite. To pomeni, da imate kredit vedno na razpolago, brez dodatnih stroškov odobritve ali zavarovanja. Takoj, ko lahko, pa lahko znesek mesečne porabe na kartici delno ali v celoti poravnate in si zmanjšate dolg, če vas to obremenjuje. Tak način financiranja je ugodnejši od limita na računu, v primerjavi s potrošniškim kreditom pa nimate stroškov odobritve in zavarovanja.

Kreditne kartice niso le plačilno sredstvo, imajo številne prednosti, ki vam bodo omogočile, da si privoščite več in hkrati ostanete varčni. Ko izbirate kreditno kartico, preverite njene prednosti in izberite tisto, ki vam za vaš denar omogoči največ. 

Click me

Za več nasvetov klikni tukaj >>.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog