Celovški dvori

Ljubljana - Šiška

Poslovno-stanovanjska soseska Celovški dvori leži na območju nekdanjega industrijskega objekta Avtomontaža, v predelu Ljubljana - Šiška. Nahaja se nedaleč stran od avtocestnega priključka Ljubljana-sever, od centra glavnega slovenskega mesta pa je oddaljena zgolj 4 km. Na severu sosesko povezuje novo zgrajena in semaforizirana Rakuševa ulica, ki ponuja stanovalcem neposreden dostop na Celovško cesto, s katero soseska meji na zahodni strani.

Lokacija ob mestni vpadnici je zelo atraktivna, saj nam na dlani ponuja vso potrebno infrastrukturo za opravljanje vsakodnevnih obveznosti, kakor tudi veliko možnosti aktivnega preživljanja prostega časa. V bližnji okolici tako najdete številne trgovine, banko, pošto, lekarno, tržnico in ostale storitvene dejavnosti. Prav tako se v neposredni bližini nahaja več športnih objektov, najpomembnejši so v sklopu Športnega parka Tivoli, kakor tudi številne sprehajalne in kolesarske poti.

V bližini soseske so številni vrtci, osnovne šole in srednje šole, kar ponuja široko paleto možnosti izobraževanja.

Proste površine med stanovanjskimi objekti so namenjene stanovalcem. Opremljene so s parkovno in urbano opremo ter otroškimi igrali.

Zasnova objektov
Poslovno-stanovanjski objekti tvorijo dva sklopa, ki ju pod zemljo povezuje štiri-etažna garaža. Oba stanovanjska sklopa sta po obliki podobna in imata tri uvoze v garaže. Srednji uvoz je namenjen obiskovalcem stanovalcev, lokalov in poslovnih prostorov in je ločen od uvozov v stanovanjski del garaž.

Stanovanjski del je v osrednjem delu zasnovan iz dveh sklopov objektov. Vsak sklop je sestavljen iz nižjega dela vzdolžno ob povezovalni cesti in pravokotno nanj postavljenih višjih objektov. V kleti, pritličju in prvem nadstropju so v stanovanjskih objektih predvideni poslovni in trgovski lokali ter ostale storitvene dejavnosti, ki ne povzročajo motenj v okolju (t.i. mirne poslovne dejavnosti). Gostinski lokali v pritličju objekta se navezujejo na večje odprte tlakovane površine ob objektu.

V kletnih etažah stanovanjskega dela so locirani parkirni prostori, kolesarnice, shrambe stanovalcev, shrambe lokalov in poslovnih površin, tehnični prostori ter zbirna mesta komunalnih odpadkov.

Vsi deli objekta so dostopni funkcionalno oviranim osebam.

Konstrukcija
Zasnova objektov je klasična masivna armiranobetonska konstrukcija z vertikalnimi stenami, stebri ter medetažnimi armirano betonskimi ploščami.

Obodne stene kleti, dvigalnih in stopniščnih jaškov so armiranobetonske izvedbe. Obodne stene med posameznimi sklopi (stanovanji in lokali) so armiranobetonske debeline 30 cm, predelne stene v stanovanjih so suho montažne izvedbe na kovinski podkonstrukciji, z vmesno izolacijo, skupne debeline 10 cm.

Na objektu je izvedena ravna streha minimalnega naklona z električnim ogrevanjem strešnih odtokov. Deli strehe, ki so lastniški (terase stanovanj), so izvedeni v pohodni varianti, preostali deli pa so nepohodni.

Stavbno pohištvo
Vsa okna, balkonska vrata, zasteklitve lokalov in vhodna vrata v skupne prostore so iz ALU profilov, zastekljena z dvoslojnim izolacijskim termopan steklom. Okna in balkonska vrata v stanovanjih so narejena iz PVC profilov, zastekljena z izolacijskim termopan steklom. Na vratih oziroma okenskih krilih so nameščene notranje ALU žaluzije. Notranje okenske police so iz PVC- ja, zunanje pa iz ALU pločevine. Vhodna vrata v stanovanja so protipožarna in protivlomno opremljena. V objektih so v vseh stopniščih vgrajena osebna dvigala, ki povezujejo vse etaže.

Fasada
Fasada je toplotno izolirana in prezračevana ter obložena z lesnimi kompozitnimi ploščami. Ograje lož od drugega do petega nadstropja in od sedmega do devetega nadstropja so narejene iz kovinske pocinkane in barvane podkonstrukcije, na katero je privijačeno kaljeno, lepljeno in poslikano steklo. Ograje lož v pritličju, prvem in šestem nadstropju so kovinske, pocinkane in pobarvane.

Zunanja ureditev
Proste površine na območju med stanovanjskimi objekti so urejene kot skupne ozelenjene površine in so namenjene vsem stanovalcem. Površine so opremljene s parkovno in urbano opremo ter otroškimi igrali. Ob objektu so urejene tlakovane pešpoti, ki omogočajo dostop tudi funkcionalno oviranim ljudem. Športne površine (košarkarsko igrišče) so urejene v podaljšku trga med dvema stanovanjskima sklopoma. Vzdolž lokalov in na trgu med obema objektoma so zgrajene ozelenjene in tlakovane površine, kjer je možna tudi zunanja trgovska in gostinska ponudba. Na jugovzhodnem delu soseske je zgrajena in ozelenjena protihrupna pregrada, ki ščiti stanovanja pred vplivi iz območja LPP.

Spletna stran projekta: www.celovskidvori.si
Elektronski naslov: info@celovskidvori.eu
Telefonska številka: 01/2800-863

POSREDNIK:
Stoja trade, d.o.o., Ljubljana
Dolenjska cesta 242c
1000 Ljubljana

PRODAJALEC:
DUTB, d.d.
Družba za upravljanje terjatev bank, d.d.
Davčna ulica 1
1000 Ljubljana

Spletna stran projekta: http://www.celovskidvori.eu

Energ. razred: C (35 - 60 kWh/m2a)

Prodajalec: Stoja trade, d.o.o., Ljubljana
Naslov: Dolenjska cesta 242c
Telefon: 01/2800-863
E-pošta: info@celovskidvori.eu
Spletna stran: http://www.stoja-trade.si/

Kontaktiraj prodajalca:

 Ime in priimek:
 Telefon:
 E-pošta:
 Sporočilo:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

6. iSEC

03.10.2017 - 06.10.2017 Mednarodni sejem varnosti objektov in infrastrukture.

Anketa

Moja hiša potrebuje