Vprašanja -



Rezervni sklad - novi lastnik

VPRAŠANJE:

rezervni sklad - novi lastnik:
Pozdravljeni,
s fantom sva v prvi polovici letošnjega leta postala lastnika stanovanja v starejšem a sicer obnovljenem bloku. jasno nama je, da se v večstanovanjskih stavbah plačuje tudi rezervni sklad, vendar nama ni bilo predstavljeno, da skupaj z nakupom stanovanja prevzameva tudi kredit, katerega se poplačuje iz rezervnega sklada za sedaj že izvedeno fasado, za še naslednji 2 leti. ali morava kljub vsemu plačevati visok znesek v rezervni sklad, kljub temu da nisva midva sklepala pogodbe za ta kredit, niti imela vpogleda od prejšnjih lastnikov ali upravnika v te pogodbe. V Pravilniku
o merilih za določitev prispevka etažnega lastnika v rezervni sklad in najnižji
vrednosti prispevka je sicer člen, kjer je navedena minimalna min. vrednost za celovite oz. delne rekonstrukcije stavb. ali lahko zahtevava, da se nama obračunava višina zneska rezervnega sklada po teh merilih? glede na to, da sva kupila stanovanje v bloku z novo fasado, in je že sama vrednost stanovanja zato bila višja, zakaj bi 2x plačevala eno in isto stvar? najlepša hvala za hiter odgovor. LP anja

(anja)


ODGOVOR:

Kot etažna lastnika sta prevzela nepremičnino z vsemi bremeni in pravicami, ki odpadejo na nepremičnino. Stanje rezervnega sklada se ob zamenjavi etažnega lastnika ne spreminja, novi etažni lastnik namreč vstopi v pravni položaj prejšnjega. Spremembe pogodbe in obračnavanja zato ni mogoče zahtevati.

Nataša Berghaus, univ. dipl. prav.

ePravnik d.o.o.

23.09.2016 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog