Novice - Prireditve

novica

Mednarodni sejem gradbeništva MEGRA 2012

12.03.2012 - MEGRA, mednarodni sejem gradbeništva se bo od 28. marca do 1. aprila 2012 ob svoji 25-i ponovitvi poslovno in strokovno razširil s sejmom ENGRA, Mednarodnim sejmom energije in trajnostne gradnje in KOGRA, Mednarodnim sejmom komunale, urejanja okolja in ekologije.

Sejem bo svojo otvoritev prestavil iz torka na sredo in bo v svoj program vključil tudi nedeljo. Tako ga bodo lahko obiskali tudi obrtniki in drugi, ki so v soboto zasedeni. Trije sočasni sejmi bodo iz različnih zornih kotov v uspešno poslovno, komercialno, promocijsko in poslovno druženje povezali poslovneže, strokovnjake in najširši krog obiskovalcev. 
Stične točke vseh treh sejmov bodo gradnja, energetika in sožitje človekovega urbanega prostora z okoljem.

Rdeča, modra in zelena nit vseh sejmov bodo naložbe: Nove naložbe, ki bodo oživele gradbeništvo. Investicije v obnovljive vire in v umno rabo energije. Vlaganja v posodobitev in razvoj komunalne infrastrukture. Sejmi bodo k predstavitvi novih projektov, ki pomenijo izhod iz krize, pozvali pristojna ministrstva in občine. Izzvali bodo strokovnjake, da ponudijo nove tehnologije, ki te projekte omogočajo. Predstavljali bodo podjetja, ki jih znajo, zmorejo in hočejo uresničiti. Privabili bodo krog investitorjev, ki vidijo v prihodnost in se upajo podati vanjo. Družili bodo najširši krog obiskovalcev, ki jih zanima, kako jo lahko vgradijo v svoje domove že danes. Predstavljeni bodo tudi razni projekti, ki v Sloveniji že ali še bodo dokazovali, da naša država, gospodarstvo in človek vztrajno napredujejo v bolj uspešne čase.Snov in motor gospodarstva. Rdeča nit sejma pod krovno blagovno znamko MEGRA bodo investicije in nove priložnosti v gradbeništvu ter novosti s področja gradbenih materialov in gradbene mehanizacije. Predstavil bo celotno področje gradbenih storitev, ki jih ponujajo večja podjetja in obrtniki: od načrtovanja, projektiranja, gradnje, sanacij in obnov do obrtniških del. Prikazal bo materiale za gradnjo, kritine in stavbno pohištvo pa tudi opremo za gradbišča in varovalno tehniko. Njegov nepogrešljiv del bo razstava gradbene mehanizacije, orodij in opreme.Trajnostna energija in perspektivna gradnja. Sejem bo ponudil modrost investicij v obnovljive vire in v umno rabo energije. Predstavil bo občinske in državne projekte URE in OVE. Ponudil bo napredne materiale in sisteme za skoraj nič energijske hiše 2020 in za plus energijske hiše prihodnosti. Prikazal bo znanja in izdelke s področja obnovljivih virov energije. Svetoval bo glede financiranja za OVE in URE. Ponujal bo sodobne energetske in električne naprave, prihodnost transporta z e-mobilnostjo, energetsko varčno zunanjo in notranjo razsvetljavo, nizkoenergijske, ničenergijske in plus energijske hiše, človeku in okolju prijazno ogrevanje, hlajenje in prezračevanje.Okolje posameznika in skupnosti. KOGRA bo z zeleno podčrtal vlaganja v posodobitev in razvoj komunalne infrastrukture ter ponudil znanje, izdelke in storitve, ki jih za to potrebujemo. Predstavil bo nove projekte, ki jih na področju komunale pripravljajo ustanove in organizacije. Ponudil bo izdelke in storitve za področja komunalne infrastrukture, prometnega omrežja in parkirišč, javne razsvetljave in urejanja okolja. Zagotovil bo opremo za javne površine, objekte za prosti čas, šport in izobraževanje ter za oglaševanje na javnih površinah. Predstavil bo dimnikarske, pogrebne ter pokopališke storitve in opremo. Zagotovil bo informacijske sisteme, opremo in storitve za vzdrževanje in čiščenje javnih površin, za ravnanje z odpadki in z vodo. Velik pomen bosta imela tudi ekologija in varstvo okolja, s poudarkom na ravnanju z odpadki in z vodo.

Splošne informacije za obiskovalce


Odpiralni čas za obiskovalce
:

od 9.00 do 18. ure / 1. aprila do 17. ure

Cenik sejemskih vstopnic:

  • enodnevna vstopnica za odrasle - 5,00 €
  • enodnevna vstopnica za mladino - 3,00 €

Vstopnice s popustom:

  • enodnevna vstopnica za odrasle - 4,00 €
  • enodnevna vstopnica za mladino - 2,50 €
  • vstopnica za izpolnjeni kupon objavljen v časopisu - 3,00 €

Za otroke do 7. leta starosti v spremstvu staršev ni vstopnine!
Za najavljene skupine osnovnošolcev v spremstvu učiteljev ni vstopnine!

  • parkirnina - 2,00 €
Vir: SLONEP

Več: http://www.pomurski-sejem.si/index.php?option=com_content&vi...

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

Adventna razstava

25.11.2015 - 05.12.2015 Popestrite si zimske popoldneve in obiščite prodajno razstavo adventnih dekoracij v vrtnih centrih Arboretuma. Za vas smo pripravili domiselne novoletne aranžmaje in adventne venčke.

Heim+Handwerk

25.11.2015 - 29.11.2015 Sejem gradbeništva, pohištva in opremljanja.

Božični bazar

09.12.2015 - 11.12.2015 Božični bazar bo trajal kar tri dni, poleg prodaje različnih izdelkov, se boste lahko udeležili tudi delavnic in zanimivih predavanj.

Bautec 2015

16.02.2016 - 19.02.2016 Mednarodni sejem gradbeništva.

Progetto Fuoco

24.02.2016 - 28.02.2016 Sejem ogrevanja z lesnimi gorivi. Peleti, kamini itd.

Anketa

Stanovanjski kredit potrebujem za