Novice - Prireditve

novica

43. Mednarodni obrtni sejem se začne v sredo 8. septembra

43. Mednarodni obrtni sejem se začne v sredo 8. septembra
Objavljeno dne 01.09.2010

43. Mednarodni obrtni sejem (MOS) vsako leto v Celje pritegne številne domače in tuje razstavljavce, ki predstavijo novosti v svoji ponudbi. Tudi letos številni razstavljavci obiskovalcem sejma napovedujejo posebne sejemske popuste in ugodnosti, obetajo se nagradne igre in darila ob obisku sejemskih stojnic, so na novinarski konferenci teden dni pred začetkom povedali organizator in partnerji sejma.

 

Organizator sejma, družba Celjski sejem, pojasnjuje, da jim je tudi letos uspelo preseči magično številko 1.000 neposredno predstavljenih podjetij in obrtnikov. Ob upoštevanju zastopanih podjetij se ta številka povzpne na skoraj 1.700. Predstavili se bodo podjetniki in obrtniki iz več kot 30 držav. Avstrija, Hrvaška in Srbija tradicionalno pripravljajo tudi skupinske predstavitve, znova se bodo skupinsko predstavila tudi podjetja iz Indije, ki so se na MOS prvič predstavila v letu 2009. Letošnji novinci na sejmu so razstavljavci iz Indonezije, Egipta in Katarja. Indijci in Indonezijci pripravljajo tudi posebni srečanji v okviru katerih bodo predstavljene možnosti za gospodarsko sodelovanje s tema deželama.

 

43. MOS se bo sicer odvijal na 65.000 m2 razstavnih površin oz. v 18 sejemskih dvoranah in na zunanjih razstavnih površinah. Pomemben del sejemskega dogajanja je strokovni spremljajoči program, saj se bo v osmih dneh odvilo več kot 100 strokovnih prireditev, posvetov, srečanj, okroglih miz in predavanj, ki jih je Celjski sejem pripravil v sodelovanju s partnerji med katerimi še posebej izstopa Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS).

 

Poslovni obiskovalci MOS predvsem ne smejo zamuditi priložnosti srečanja s tujimi gospodarskimi delegacijami, ki bodo sodelovale na mednarodnih konferencah ter obiskale sejem. Na četrtkovem mednarodnem poslovnem srečanju malih in srednje velikih podjetij OZS pričakuje skoraj 100 tujih podjetij iz 10 držav in še enkrat toliko iz Slovenije. Za organizirane prihode tujih podjetnikov na sejem so poskrbeli tudi v Celjskem sejmu.

 

Na 43. MOS bo potekala tudi razvojna konferenca, turistični forum, mednarodna konferenca o vplivu sive ekonomije na legalno ekonomijo in potrošnike, veliko število delavnic za obrtnike in podjetnike. V okviru Podjetniške točke OZS v sejemski dvorani A bo vse dneve razen čez vikend potekalo podjetniško svetovanje z uveljavljenimi strokovnjaki iz sveta podjetništva. Z obiskovalci sejma se bodo pogovorili bančni in telekomunikacijski specialisti, govora bo o računovodskih programih, razvoju blagovnih znamk, učinkovitih spletnih straneh in direktnem marketingu. Na seminarjih bodo obrtniki in podjetniki lahko, med drugim prisluhnili navodilom, kaj morajo vedeti pri sklepanju pogodb, kakšne so najnovejše spremembe zakona o izvršbi in zavarovanju, kako poslovati, da se čim bolj izognejo tveganjem neplačil. Zanimiv pa bo zagotovo tudi torkov seminar za tiste, ki investirajo in zaposlujejo, saj je po zagotovilih strokovnjakov še vedno mogoče najti ugodne vire. Na seminarju bodo izvedeli, kako jih pridobiti.

 

Za poslovno in še posebej za splošno javnost bodo zanimiva številna brezplačna finančna, okoljska in energetska svetovanja, ki jih napovedujejo razstavljavci. Ponudbo izdelkov in storitev za učinkovito rabo in nove vire energije letos dopolnjuje še trije brezplačni svetovalni dnevi Svetovalnice Energija doma. V treh, vsebinsko zaokroženih dneh – Svetovalnice Energija doma se bodo odvijale v petek (10.9.), ponedeljek (13.9.) in torek (14.9.) - bodo obiskovalci lahko prisluhnili pojasnilom strokovnjakov zakaj je npr. les prepoznaven kot najbolj zdrava izolacija, kateri sistemi na lesno biomaso so najprimernejši, kako je mogoče financirati investicije v obnovljive vire, kako kupiti zeleno energijo, pa tudi kako lahko zmanjšajo račun za elektriko in kateri energenti omogočajo najcenejše ogrevanje.

 

Medtem ko bodo starši prisluhnili nasvetom, kako privarčevati pri družinskem proračunu, bo za najmlajše obiskovalce MOS skrbel Sejemski vrtec pri Zelenem zajcu, ki ga Celjski sejem pripravlja v sodelovanju z Zabavazaotroke.si. Usposobljeni animatorji bodo otrokom v treh različnih delavnicah glede na starost malčkov ponudili več različnih aktivnosti in otroci si bodo lahko izbrali tisto, ki jih bo najbolj pritegnila. Postavljen bo izobraževalni kotiček za ločevanje odpadkov, v mini knjižnici bo večje število knjig in slikanic za vse starosti, predstavljene bodo nove didaktične igrače, pa tudi veliki tobogan, ki je že lani bil atrakcija, ne bo manjkal. Veliko pozornosti pa bodo zagotovo deležne tudi norčije Zelenega zajca, ki se že veseli srečanja z najmlajšimi obiskovalci MOS.

 

Sejem bo odprt vsak dan med 9. in 19. uro, razen zadnji dan sejma, 15. septembra, ko se bodo sejemska vrata zaprla ob 18. uri. Obiskovalci se bodo lahko s parkirišč do prireditvenega prostora pripeljali z brezplačnim sejemskim avtobusom.


Več informacij >>

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog