Novice - Nepremičninski trg

novica

Prodajalci nepremičnin pozor: spletni goljufi na pohodu

Prodajalci nepremičnin pozor: spletni goljufi na pohodu
Objavljeno dne 31.07.2015

Človeški pohlep po denarju je pogosto neizmeren, ideje, kako priti do denarja pa zelo izvirne. Žal je vse preveč idej v smeri nepoštenega načina izkoriščanja soljudi. Številni posamezniki želijo z goljufijo priti do denarja. Internet, še posebej spletni oglasniki, so pogosto uporabljeno orodje goljufov. Zato moramo biti pri komuniciranju z neznanci, ki se zanimajo za naš oglas, toliko bolj previdni.

Posebej moramo biti pozorni, kadar je kupec iz tujine. Prodaja kupcu iz tujine, ki si ne želi ogledati nepremičnine in bi nakup rad opravil na daljavo, je zelo tvegana. O navedenem nas je obvestil obiskovalevc portala Nepremicnine.net.

Sporočil je, da je imel kratek oglas za prodajo nepremičnine. Po telefonu se mu je javil moški, kater naj bi zastopal ruske kupce, ki kupujejo nepremičnine po vsej Evropi. Povedal je, da se zanima tudi za njegovo nepremičnino. Govoril je dobro nemško z ruskim dialektom. Želel je, da se mu pošlje dodatne informacije na njegov e-mail. Gospod mu je željeno dokumentacijo poslal.

Drugi dan je prejel klic zastopnika. Le-ta naj bi se dogovoril s kupcem katerega zastopa, da se strinja s prodajno ceno, katera je bila navedena v oglasu. Denar naj bi gospod dobil v gotovini. Pogoj je bil le, da mora priti ponj v Italijo ( Rim ali Milano). Kupec je namreč polno zaseden in ne more priti v Slovenijo.

Gospodu je bilo vse skupaj že takoj sumljivo. Prosil ga je za premislek do naslednjega dne.

Zastopnik ga je poklical še isti dan. Gospod mu je dejal, da ne bi šel v Italijo po denar, da naj pride on v Slovenijo. Le-ta mu je ponudil še drugo destinacijo srečanja v Italiji in sicer ob nekem jezeru.

Naslednji dan je gospod zopet dobil klic. Tokrat se je oglasila njegova žena in mu dejala, da nepremičnine ne bodo prodali. Zastopnik je bil zaradi zavrnitve zelo jezen. Poklical je kasneje še isti dan, tokrat iz prikrite telefonske številke. Žena mu je zopet dejala, da se za prodajo niso odločili. Nakar je bil zastopnik še bolj jezen, zmerjal jo je in prekinil razgovor. Poslal je še sms sporočilo, naj ga kontaktirajo, ampak gospod ni več reagiral.

Na takšna sporočila se je najbolje ne odzivati. Resen kupec bo prodajalca poklical po telefonu, se z njim dogovoril za ogled nepremičnine in ne bo zapletal okoli izročitve denarja. Bistveno je, da prodajalec (ali najemodajalec) nikoli ne pošlje ali izroči denarja potencialnemu kupcu. Če nekdo resno kupuje (ali najema) nepremičnino, bo denar vplačal sam, ne pa ga želel dobiti od prodajalca.

Če pa vseeno nasedemo takšni prevari in ostanemo brez denarja, pa jo moramo čim prej prijaviti Policiji. Denarja sicer po vsej verjetnosti ne bomo več dobili, lahko pa bomo pomagali pri preprečevanju goljufij.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog