Novice - Priprava na gradnjo

Oglasno besedilo

Mojster za gradnjo kar na vašem gradbišču

Objavljeno dne 05.04.2013

Slika: Mojster Silvo iz podjetja Xella.

Dom. Varnost. Ugodje. Stroški. Izbira materiala za gradnjo je tisto, kar bistveno vpliva na kakovost doma, počutje v njem in posledično tudi na količino porabljenega denarja za njegovo gradnjo in vzdrževanje. Odlično izbiro predstavlja tudi gradnja s porobetonom Ytong. Ker je zidanje z njim hitro in enostavno, je tudi izredno ekonomično. Material je namenjen izvedbi vseh vrst novogradenj, odlično pa se obnese tudi pri prenovi starejših objektov. Ker so zidaki veliki, njihova masa pa majhna, je njihovo prilagajanje enostavno. Vendar pa mora biti zidanje z njimi natančno, saj je le na ta način moč izkoristiti vse prednosti, ki jih material ponuja. Da zidanje poteka natančno, imajo v podjetju Xella, ki proizvaja material Ytong, na voljo tudi oddelek za strokovno pomoč, na katerega se lahko obrnejo vsi tisti, ki potrebujejo pomoč pri gradnji. Eden od zaposlenih v tem oddelku je tudi mojster Silvo, ki z nasveti pomaga strankam na terenu.

  1. Mojster Silvo, kakšna je vaša vloga v podjetju Xella/Ytong?
    Sem inštruktor gradnje. Moja vloga v podjetju je pomagati strankam na terenu, katerim svetujem, kaj morajo med gradnjo upoštevati in na kaj morajo biti še posebej pozorni, da končni rezultat v celoti zadovolji njihova pričakovanja in da dom doseže zapisane standarde. Ob samem začetku gradnje strankam pomagam z osebnim in brezplačnim svetovanjem na gradbišču.

  2. V kateri fazi gradnje se ljudje odločijo, da vas prosijo za pomoč?
    Vsak kupec hiše Ytong je upravičen do enodnevnega tečaja na gradbišču ob samem začetku zidanja, in sicer, ko se postavlja prva vrsta. Natančno postavljena prva vrsta je namreč najpomembnejša, saj je s tem nadaljnje zidanje lažje, prav tako pa tudi natančnejše.

  3. S kakšnimi vprašanji se stranke najpogosteje obračajo na vas?
    Najpogosteje se stranke name, kot tudi na moje sodelavce, obrnejo s prošnjami za nasvet glede osnovnih pravil zidanja - kako pravilno nanesti lepilo na horizontale in vertikale, kako pravilno izdelati vogalnike -, večkrat pa tudi z zahtevnejšimi vprašanji glede armiranja parapetnega zidu, izvedbe notranjih ometov in izolacije fasade.

  4. In kako pomagate na terenu?
    Strankam pomagam pri postavitvi prve vrste in montaži stropnih konstrukciji (stropa Ytong, stropnih plošč Ytong), prikažem jim tudi nanos notranjih ometov in pravilno polaganje izolacijskih plošč Multipor.

  5. Ste morda že naleteli na težavo, ki vam je ni uspelo rešiti?
    Zahvaljujoč izredno premišljeni in dovršeni izdelavi gradbenega materiala Ytong ter strokovno usposobljeni ekipi, do tega doslej še ni prišlo in verjamem, da tudi v prihodnje ne bo, saj se za vsako nastalo težavo vedno najde rešitev.

  6. Koliko časa pa pomagate stranki na terenu?
    Prikaz zidanja na terenu traja en delovni dan, kar je več kot dovolj, da stranko poučim o načinu zidanja. V primeru, da se pojavijo dodatna vprašanja, pa je strankam na voljo eden od članov naše ekipe, naj bo to strokovnjak za gradnjo, gradbeni inženir ali pa jaz.

  7. Glede na to, da se spoznate na gradbeništvo, nam lahko poveste, katere so prednosti porobetona pred ostalimi gradbenimi materiali?
    Ytong je gradbeni material z dobrimi toplotno-izolacijskimi lastnostmi. Poleg tega je tudi lažji v primerjavi z ostalimi gradbenimi materiali in enostaven za obdelavo. Je tudi negorljiv in paroprepusten, zaradi česar je odličen gradbeni material.

  8. Koliko časa v povprečju traja od postavitve temeljev do vselitve v objekt?
    Zidanje z Ytongom poteka izredno hitro. Tako je lahko enostanovanjska hiša od začetka do konca zidave pod streho že v nekaj tednih, v večini primerov pa gradnja od postavitve temeljev do vselitve vseeno traja približno eno leto. Moram pa poudariti, da so bili nekateri objekti vseljivi tudi v prej kot pol leta, kar je izredno kratek čas.

  9. Kdo se najpogosteje odloča za gradnjo z materialom Ytong in zakaj?
    Ytong je izredno priljubljen gradbeni material med ekološko bolj osveščenimi in netradicionalnimi uporabniki in predvsem med tistimi, ki nameravajo graditi v lastni režiji. Vendar se zanj prav tako odločajo tudi starejši, saj masa blokov Ytong ni velika, zaradi česar tudi njihovo prenašanje ne predstavlja prevelikega napora.

  10. Pri koliko gradnjah ste že sodelovali? Imate morda podatek, koliko hiš, zgrajenih iz Ytonga, je pri nas?
    Osebno sem sodeloval pri gradnji približno 3.000 hiš, natančnega podatka pa žal nimam. Glede na količino prodanega materiala, odkar se pri nas uporablja Ytong, ocenjujem, da je bilo v Sloveniji z njim zgrajenih približno 10.000 hiš.

 

Vir: SLONEP

Več: http://www.ytonghisa.si

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog