Novice - Inštalacije

Oglasno besedilo

LUNOS v svetu žanje uspeh

Objavljeno dne 20.09.2016

Lunos je bil v juniju izbran za najbolj inovativno blagovno znamko leta 2016. Uspeh je posledica nenehnega vlaganja v razvoj decentralnih prezračevalnih sistemov in predstavitve nove generacije elementov sistema, ki so še bolj učinkoviti in še tišji. Pogovarjali smo se z lastnikom in direktorjem podjetja LUNOS Milanom Kusterjem, univ. dipl. inž. gr., in povedal nam je nekaj več o novem sistemu Lunos Nexxt in o novi generaciji rekuperatorske enote e2 - najbolj priljubljene in najbolje prodajane prezračevalne enote v Sloveniji pa tudi na svetu.

Če daste vsaj malo na svoje dobro počutje in če se želite izogniti pretirani vlažnosti in nastajanju plesni v stanovanjskih prostorih ter nekaterim drugim neprijetnostim, ki so lahko zelo škodljive za človekovo zdravje, potem brez omenjenega sistema preprosto ne gre. Z njegovo pomočjo lahko imate vrata in okna nepredušno zaprta, pa bo vaš prostor vseeno dan in noč oskrbljen s svežim zrakom. Stalna oskrbljenost prostorov s slednjim je bistvenega pomena.

Nedavno je na trg prišla nova generacija rekuperatorske enote e2 - najbolj priljubljene in najbolje prodajane prezračevalne enote v Sloveniji. Podjetje LUNOS je leta 2012 predstavilo prvo generacijo te revolucionarne rekuperacijske enote, ki je v naslednjih letih postala prava uspešnica. Skupno je bilo do junija 2016 prodanih več kot 700.000 enot e2, od tega v Sloveniji 3500.


Centralni sistemi le še stvar preteklosti

"Tisti, ki se na prezračevalne sisteme ne spoznajo kaj dosti, zmotno mislijo, da gre pri centralnih in decentralnih sistemih za isto stvar. Seveda še zdaleč ni tako, čeprav sta oba sistema namenjena prezračevanju. Decentralni prezračevalni sistem z rekuperacijo je podoben centralnemu, s to razliko, da ga je v primerjavi s slednjim bistveno lažje vgraditi. Lunos je cenejši, tišji, energetsko učinkovitejši, obratovalni stroški so nižji in ne potrebuje prezračevalnih kanalov, ki jih je treba čistiti. Vlečenje cevi po celi hiši, kot je to potrebno pri centralnih sistemih, bi bilo stroškovno precej večji zalogaj in popoln nesmisel," pojasnjuje Milan Kuster. Lahko bi torej povzeli, da so decentralni prezračevalni sistemi poenosta vljena, cenejša in izboljšana nadgradnja centralnih prezračevalnih sistemov. Sicer pa sogovornik pojasnjuje, da je glavni namen vgradnje decentralnega prezračevalnega sistema stalno dovajanje svežega zraka v bivanjske prostore. "Samo svež zrak lahko vase vsrka vse nečistoče, mikroorganizme in odvečno vlago, ki nastane v bivalnih prostorih. Ko je zrak zasičen, ga je treba odvesti in poskrbeti, da v naš dom priteče svež zrak. Ta ciklus mora teči neprekinjeno, podobno kot dihanje pri človeku." Za vse to poskrbi decentralni prezračevalni sistem, ki vstopni zrak še filtrira in poskrbi za energetsko učinkovitost izmenjave zraka. Dober prezračevalni sistem deluje neslišno, brez občutka prepiha in z odlično zvočno izolacijo zunanjega hrupa.


Dobitnik prestižnih nagrad

LUNOS predstavlja novo generacijo rekuperatorske enote e2 in njeno izvedenko za spalne prostore e2-neo, ki je še tišja in še bolj učinkovita. Tehnični podatki razkrivajo vrhunske karakteristike, ki daleč presegajo konkurenčne izdelke na trgu. Hrupnost pri dovajanju zraka skozi rekuperatorsko enoto LUNOS e2-neo je sedaj v primerjavi s predhodnim elementom zmanjšana za več kot 50 %, na le 11dB, kar je za človeka popolnoma neslišno. Kot zanimivost naj povemo, da najboljši centralni sistemi na trgu dovajajo zrak skozi stropne difuzorje s slišnostjo 17dB in več. Poleg omenjenih modificiranih sistemov pa so pri LUNOSU predstavili še eno novost, LUNOS Nexxt, ki je poleg privatnih hiš in stanovanjskih objektov idealen tudi za prezračevanje in energetsko sanacijo javnih objektov, kot so vrtci, šole, pisarniški prostori, bolnišnice in podobno, kjer je svež zrak bistvenega pomena. Ob vsem povedanem ni presenetljivo, da je Lunosov novi decentralni prezračevalni sistem
Nexxt dobitnik prestižne nagrade za najboljši industrijski proizvod 2016 v Evropi. PLUS X AWARD ga je okronal tudi za najboljši produkt v letu 2016 s področja energetske učinkovitosti. Izdelek pa je že nominiran za še eno prestižno nagrado - GERMAN DESIGN AWARD 2017. Poleg tega je bil LUNOS izbran za najbolj inovativno blagovno znamko leta 2016. S svojimi dosežki je podjetje dobesedno pometlo s konkurenco.

Nexxt je novost na svetovnem trgu, s katero lahko skozi isto odprtino, ki je potrebna za e2, dosežemo izmenjavo do 130 kubičnih metrov na uro ob energetskem izkoristku nad 90 %. LUNOS Nexxt je poleg privatnih hiš in stanovanjskih objektov idealen tudi za prezračevanje in energetsko sanacijo javnih objektov, kot so vrtci, šole, pisarniški prostori, bolnišnice in podobno, kjer je svež zrak bistvenega pomena.

Vir: SLONEP

Več: http://www.lunos.si

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog