Novice - Inštalacije

Oglasno besedilo

Kupil je prezračevalni sistem Lunos in vlaga je izpuhtela

Objavljeno dne 06.09.2017

Težave z odvečno vlago so zelo pogoste v bivalnih prostorih. Za kako velik problem v resnici gre, pa marsi kdo spozna šele, ko ga odpravi. Svež zrak je osnovi pogoj, da se v domu dobro počutimo. To nam je potrdil tudi Milan Jakšetič iz Ilirske Bistrice, ki je rešitev našel v podjetju Lunos.

Milan se je v svojem domu že pred leti srečeval z odvečno vlago. »To se je občutilo kot zatohlost v notranjih prostorih. Ko smo stopili skozi vrata, nas je presenetil neprijeten vonj, ki ga kar ni bilo mogoče odpraviti,« opisuje. Pogosto odpiranje oken na dolgi rok ni pomagalo in tudi dišave za dom niso imele večjega učinka. Če so te morda za kratek čas prekrile neprijeten vonj, pa je vlaga ostajala v prostoru. Ker so bili s tolikšno količino vlage na dobri poti, da se v domu pojavi še plesen, je sogovornik vedel, da je skrajni čas za ukrepanje. Za nasvet je prosil prijatelja iz Kopra, ki je imel v preteklosti podobne težave, ta pa mu je priporočil prezračevalni sistem Lunos, ki je pomagal tudi njemu.


Najboljša investicija

Ni minilo veliko dni od pogovora s prijateljem, ko se je Milan dogovoril s podjetjem Lunos za vgradnjo prezračevalnega sistema. »Od tega zdaj mineva že tretje leto in lahko vam povem, da je bila to moja najboljša investicija v hišo, kar sem jih kdaj naredil. Zelo sem zadovoljen,« poudari. Živi v starejši adaptirani hiši in še danes se spomni zatohlega vonja, ki jih je pred investicijo v decentralni prezračevalni sistem pričakal, ko so se vrnili z dopusta. »Tega zatohlega vonja res ne bom nikdar pozabil in nadvse sem vesel, da smo se ga znebili. Ne morem vam povedati, kako lepo in prijetno je dihati čist zrak v bivalnih prostorih.«
 

Preprosta montaža

Tudi montaža ni bila prav nič zahtevna, potekala je hitro, natančno in preprosto. »Prišla sta dva zelo v redu mojstra, ki sta svoje delo odlično opravila. Ničesar nista poškodovala in po končani montaži ni bilo treba nič pospravljati. Montažo sta začela okrog enajste ure in bila gotova še isti dan. V kopalnico sta mi vgradila enoto prezračevalnega sistema, ki odvaja vlago. To je videti tako, da se po prhanju, ko nastane odvečna vlaga, sistem samodejno vklopi in presežek vlage odvede iz prostora. Ko je presežek vlage odstranjen, se sistem spet utiša,« predstavi delovanje. V dnevni sobi ima Milan vgrajeno drugo enoto prezračevalnega sistema Lunos, ki najprej v nekaj sekundah odvede odvečno vlago, nato pa prostor oskrbi s svežim zrakom od zunaj. Ne da bi bilo pri tem treba odpirati okna. Mimogrede še izpostavi, da je prezračevalni sistem v času delovanja popolnoma nemoteč in tih, skoraj neslišen.


Zakaj Lunos?

Sogovornik je nad prezračevalnim sistemom Lunos tako navdušen, da ga je tudi sam že priporočil prijatelju. In zakaj ravno Lunos? Poleg tega, da se podjetje ponaša z najkvalitetnejšimi prezračevalnimi sistemi na trgu, ki več tisočkrat preverjeno delujejo brez izjeme, je Milana navdušila še strokovna podkovanost zaposlenih. »Držijo se dogovorov, pri svojem delu so strokovni in že na daleč se vidi, da vedo, kaj počnejo.« Glavno pa je seveda tisto, kar ponujajo. In to je svež zrak brez odvečne vlage in plesni v vsakem trenutku. »Vse dela samo, prezračevalni sistem je praktično neopazen, njegov učinek pa še kako občuten.« Nikakršnega dvoma ni, da je prezračevalni sistem Lunos prava izbira.

Prezračevalni sistemi Lunos prednjačijo med kvalitetnimi in zanesljivimi prezračevalnimi sistemi. Med sistemi z rekuperacijo, ki so med najbolj iskanimi v zadnjih dveh letih, Lunos ponuja daleč najširši spekter različnih elementov, s katerimi lahko energetsko učinkovito prezračimo praktično vsak bivalni objekt, pa tudi javne objekte, šole, vrtce, bolnišnice ... Decentralni prezračevalni sistem z rekuperacijo je ob pravilni razporeditvi elementov v resnici podoben centralnemu sistemu, s to razliko, da ga je v primerjavi s slednjim bistveno lažje vgraditi v bivalne prostore. Centralni sistem namreč deluje prek cevi, zaradi česar se lahko vgrajuje le v fazi gradnje, je drag za vzdrževanje, potraten pri obratovalnih stroških, in če prezračevalnih kanalov ne čistimo redno, tudi problematičen za zdravje. Z vgraditvijo decentralnega sistema Lunos takšnih težav ni, monterji pa ga namestijo v enem dnevu.
 

 

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog