Novice - Inštalacije

Oglasno besedilo

Izkušnja s prezračevalnim sistemom Lunos

Objavljeno dne 30.07.2017

Silvi so prezračevalni sistem Lunos v stanovanje vgradili aprila lani. Komaj je čakala, da se prepriča, ali je res tako učinkovit, kot se govori. Izkazalo pa se je, da je celo presegel njena pričakovanja. Z rešitvijo, pravi, so več kot zadovoljni, saj so po petih letih prvo zimo brez plesni in vlage v hiši. »Pred leti nismo več vedeli, kako naj se plesni znebimo, zdaj pa je v hiši ni niti za vzorec,« poudarja. To, da o dobrem izdelku pove naprej in s tem pohvali podjetje Lunos ter njihove prezračevalne sisteme, se ji zdi samoumevno. Le kako naj sicer tisti znani dobri glas seže v deveto vas.

Moja izkušnja s prezračevalnim sistemom Lunos je zelo dobra. Ah, kaj zelo dobra, fantastična je!« pogovor začne Silva in nadaljuje s pojasnilom, da živijo v stari hiši iz leta 1967. Ko so dali pred petimi leti narediti novo fasado z izolacijo in novimi okni, niso niti pomislili, da bodo temu sledile težave z vlago in plesnijo. Na to jih tudi nihče ni opozoril. Dolgo so iskali rešitev, redno in večkrat na dan zračili z na stežaj odprtimi okni, a ni nič pomagalo, se spominja. Potem pa se je nekega dne pogovarjala s sosedom, ki je že imel vgrajen prezračevalni sistem Lunos. Povedal ji je, da je z njim zelo zadovoljen, in tako se je tudi Silva odločila za ta korak.
  

Montaža na 1, 2, 3

Preden je nastopil dan montaže prezračevalnega sistema v njihovo hišo, je Silva v podjetje Lunos poklicala kar nekajkrat. Ker so v hiši živeli, jo je namreč skrbelo, da se bo hiša zaradi vgradnje decentralnega rekuperacijskega prezračevalnega sistema spremenila v pravo gradbišče in bodo morali odmikati pohištvo. »Saj so mi povedali, da je vse zelo preprosto in brez večjih posegov v zgradbo, ampak ker se je to zdelo čisto predobro, da bi bilo res, sem mislila, da so mi pač kaj zamolčali,« priznava. A ji niso, sistem je bil vgrajen v enem dnevu, naredili so dve vhodni enoti v dnevni sobi, ker imajo tam velik prostor, in eno izhodno enoto v kuhinji, vse pa je potekalo hitro in tako enostavno, kot so zagotavljali pred tem. »Morda je bilo kje malo prahu, ampak ta res ni bil problem, mimogrede sem ga pobrisala in je bilo vse urejeno, sistem pa tako rekoč neviden in neslišen. A še kako učinkovit!«

 

         Ko so pred petimi leti dali narediti novo fasado, je bilo tako, kot da bi čez hišo potegnili plastično vrečko, pravi Silva.
 

Niti pikice plesni več

Nikoli ne bo pozabila zgroženosti, ko so v mansardnem stanovanju pred leti odmaknili vgradne omare in naleteli na plesen, kot tudi ne zatohlosti v prostoru, kadar so se po dolgem dnevu vrnili iz službe. »Ni bilo barve, ki bi lahko prekrila plesen na steni, treba jo je bilo strgati dol, prava katastrofa! In to kljub temu, da v fasado nismo dali stiroporja, temveč kameno volno, ker naj bi ta bolj dihala. V resnici pa je bilo tako, kot da bi čez hišo potegnili plastično vrečko.« Po petih letih borbe z odvečno vlago in plesnijo je zdaj njeno stanovanje končno rešeno pred to na pogled motečo in tudi zdravju škodljivo nadlogo. »Niti pikice je nimamo več, in to vse po zaslugi rekuperacijskega prezračevalnega sistema Lunos,« pove z velikim navdušenjem  »Odkar imamo prezračevalni sistem, lahko gremo za dva tedna na dopust, in ko se vrnemo domov, je zrak v prostoru svež, kot da bi ob odhodu pustili vsa okna odprta in vseskozi zračili,« še razkrije. Tako deluje prezračevalni sistem, zrači in dovaja čist zrak, ne da bi bilo sploh treba odpreti okna. Silva od septembra lani, ko se je začela ogrevalna sezona, niti enkrat ni odprla oken, da bi prezračila. Ker to ni potrebno, poleg tega pa privarčujejo pri ogrevanju.

Decentralni prezračevalni sistem Lunos zrači in v prostor dovaja čist zrak, ne da bi bilo sploh treba odpreti okna. To je še posebej dobrodošlo pozimi, ko lahko tako precej privarčujemo pri kurjavi. prijetno.
 

V njihovem domu ni več plesni niti za vzorec,
 zrak pa je svež in bivanje nadvse prijetno.

 

Najboljša investicija našega življenja

Ko je nastopila zima, je z negotovostjo spremljala, ali bo prezračevalni sistem Lunos kos tudi najslabšim možnim razmeram. »Hodila sem preverjat v sobe, kjer se je prej nabirala plesen, in opazovala, ali se bo spet pojavila, pa na verando, kjer smo imeli prej v tem času vedno ogromno lužo, a ni nikjer nobenih težav. Še zdaj včasih težko verjamem, da je to res mogoče in da se nam je dejansko uspelo odkrižati vlage in plesni,« je iskrena. Silva za opis prezračevalnega rekuperacijskega sistema Lunos uporablja same presežnike, ki jih ob koncu pogovora združi v en stavek: »To je bila najboljša investicija v našem življenju.«
 

 

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog