Novice - Zavarovanje

Oglasno besedilo

Kako pravilno prijavim škodo doma?

Objavljeno dne 17.11.2017
Obrazec. Zadnja stvar, s katero se želite ukvarjati, ko imate škodo doma. Želite si, da bi se ta mora čim prej končala. Ne pa, da morate primer podrobno opisovati, iskati davčno številko in preverjati veljavnost zavarovalne police. Toda brez tega vam zavarovalnica ne more povrniti nastalih stroškov. Lahko pa vam olajšamo izpolnjevanje obrazca za prijavo škodnega primera.
 

Izpolnjevanje obrazca

V cenilni službi Zavarovalnice Triglav smo preverili, kateri so ključni podatki, ki jih potrebujejo pri prijavi škode, ter kako boste hitro in enostavno izpolnili obrazec Prijava škodnega primera doma.

Pri izpolnjevanju prijave je ključno, da poskušate odgovoriti na vsa vprašanja na prvi strani obrazca. Druga stran je namenjena zavarovalnici.

Ključni podatki so tisti, brez katerih zavarovalnica sploh ne more začeti reševati škodnega zahtevka. To so predvsem podatki o zavarovancu oz. oškodovancih, kraj in čas nastanka škodnega dogodka ter vzroku škodnega dogodka.

Če teh podatkov ne boste v celoti navedli, vas bo zavarovalnica najprej pozvala k dopolnitvi prijave škodnega primera in bo pričela z reševanjem škodnega dogodka šele, ko bo prejela vse potrebne podatke.

Če boste izpustili katerega od drugih (manj) pomembnih podatkov, pa bo zavarovalnica manjkajoče podatke pridobila med reševanjem primera.

V vsakem primeru pa pomanjkljivo izpolnjen obrazec za prijavo škode pomeni nekoliko daljše reševanje škodnega primera.

Več preberite tukaj >>.


Kako pravilno prijavim škodo zaradi vloma?

Prijava škode zaradi vloma ima nekaj posebnosti v primerjavi s škodo iz naslova požarnega zavarovanja.

Katere ključne podatke potrebuje zavarovalnica ob prijavi škodnega primera zaradi vloma preberite tukaj >>.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog