Novice - Krediti

Oglasno besedilo

Stanovanjski kredit s fiksno ali s spremenljivo obrestno mero?

Objavljeno dne 08.10.2018

Se odločate za nakup oziroma obnovo stanovanja ali stanovanjske hiše? Potem po vsej verjetnosti potrebujete stanovanjski kredit.

Banke praviloma ponujamo dve vrsti stanovanjskih kreditov: s fiksno in s spremenljivo obrestno mero.

Krediti s fiksno obrestno mero so nekoliko dražji, vendar imate za celotno dobo odplačevanja kredita zagotovljen enak mesečni obrok, saj fiksna obrestna mera v dobi odplačevanja kredita ostaja enaka.

Pri spremenljivi obrestni meri (sestavljeni iz obrestne mere Euribor in pribitka) se vsakih nekaj mesecev (pri 6-mesečnem Euribroju vsakih 6 mesecev) izvede preračun mesečnega obroka ob upoštevanju nove vrednosti referenčne obrestne mere Euribor. Zato je lahko skupna obrestna mera ob začetku odplačevanja posojila precej drugačna kot čez nekaj let, s čimer se spremeni tudi višina kreditnega obroka. 6-mesečni Euribor je trenutno sicer negativen Dejstvo, da se Euribor v obdobju nekaj let lahko močno spremeni, je pomembno upoštevati pri najemanju dolgoročnejših stanovanjskih kreditov.

Stanovanjske kredite lahko najamete za različna časovna obdobja, tudi do 30 let. Krediti s krajšo dobo odplačevanja so praviloma cenejši, vendar pa je bolj pomembno upoštevati, kolikšno mesečno vsoto lahko glede na svoje redne dohodke namenjate plačevanju kredita. Z daljšo dobo odplačevanja se mesečni obroki znižujejo.

Osnova za stanovanjski kredit je kreditna sposobnost, ki jo banke določamo na podlagi vaših rednih mesečnih prihodkov. Kredit morate še ustrezno zavarovati ali pri zavarovalnici (praviloma kredite s krajšo dobo odplačevanja) ali z zastavo nepremičnine.
 

Ste že preverili ponudbo stanovanjskih kreditov DBS?

Zagotavljamo vam:

- super ugodne obrestne mere,

- ročnost tudi do 30 let,

- hiter in enostaven postopek odobritve,

- 80 poslovalnic po Sloveniji.

Bonus: upoštevamo negativni Euribor.
 

Oglasite se v vam najbližji poslovalnici DBS ali klinite na www.dbs.si in nas preizkusite!

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog