Novice - Krediti

Oglasno besedilo

Stanovanjski kredit brez stresa

Objavljeno dne 20.10.2017

Nakup nepremičnine običajno zaradi visoke investicije sodi med pomembnejše življenjske odločitve. Tak nakup je pametno predhodno dobro načrtovati.  Načrtovati predvsem z namenom, da zagotovimo nakup takšne nepremičnine, kot jo dejansko potrebujemo in s katero bomo zadovoljni. Praviloma pred izvedbo nakupa že nekaj časa varčujemo, ko pa se odločimo za izvedbo nakupa, zberemo tudi vse potrebne informacije o najemu stanovanjskega kredita, ki nam bo omogočil nakup sanjskega lastnega doma.

Preverite koliko imate lastnih sredstev, ter koliko kredita si lahko privoščite

Pri najemu kredita gre za zelo pomembno odločitev, ki bo po najemu kredita, pa vse do dokončnega vračila, pomembno vplivala na proračun gospodinjstva. Če lahko sami prispevate delež zneska za nakup nepremičnine, bo vrednost posojila manjša, kar pomeni, da bo z njim manj stroškov, manjša bo mesečna obveznost, krajši je lahko tudi čas odplačevanja.

Še preden začnete raziskovati ponudbo nepremičnin, ocenite, koliko kredita boste lahko najeli in nato mesečno odplačevali ne da bi zaradi tega bistveno poslabšali kakovost življenja svoje družine, ali celo povzročili, da zaradi mesečne obveznosti odplačevanja kredita ne bi mogli plačati kakšnih drugih mesečnih stroškov.

Najvišjo vrednost mesečne anuitete, ki jo boste v prihodnosti namenili za odplačevanje kredita lahko ugotovite na osnovi razlike med mesečnimi prejemki in izdatki vašega gospodinjstva. Vsekakor je smotrno, da mesečno obveznost za plačilo kreditne obveznosti določiti tako, da mesečni prejemki še dopuščajo nekaj varčevanja in plačilo morebitnih nepredvidenih izdatkov.

Z natančnim izračunom kreditne sposobnosti ter višino zneska kredita  vam bo postregel bančni strokovnjak.   

Poiščite željeno nepremičnino in se dobro pozanimajte o njenih lastnostih

Nakup nepremičnine je običajno varna investicija, saj z njo načeloma plemenitite svoje premoženje, zato se dobro pozanimajte, kaj kupujete in jo pred nakupom skrbno preglejte. Poskusite odkriti čim več morebitnih skritih napak v prostorih (zatesnitev oken, morebitne napake na vodovodni napeljavi, vlaga in plesen ipd.), ocenite stroške popravil ter preverite koliko znašajo mesečni stroški. Pozanimajte se o okolici in načrtih za njen razvoj (bližina vrtcev, infrastrukture, telekomunikacijska povezanost, načrti za poslovni ali turistični razvoj ipd.). Vse to lahko negativno ali pozitivno vpliva na dolgoročno vrednost nepremičnine. 

Poiščite nasvet kreditnega svetovalca ter za varno zadolžitev

Za lažjo predstavo o višini kredita in mesečnih obveznostih si lahko na  spletnih straneh banke izdelate informativni izračun kredita, ter se seznanite z  osnovnimi informacijami glede najema kredita. Nato se oglasite v eni izmed naših poslovalnic na pogovor s kreditnim svetovalcem, ki vam bo glede na vaše potrebe in želje predstavil vse pogoje in podrobnosti najema kredita ter pripravil individualno ponudbo.

Pomislite tudi na neljube nepredvidene dogodke, kot so bolezni ali izguba službe, in se zavarujte z enim od zavarovalniških produktov, ki vam jih bo ponudil bančni svetovalec.

Za več nasvetov in informacij o stanovanjskih kreditih so vam na voljo naši svetovalci, ki vam bodo pomagali izbrati stanovanjsko posojilo po vaši meri. Za sestanek se lahko dogovorite na brezplačni telefonski številki 080 22 65, prek obrazca na naši spletni strani ali osebno v eni od naših poslovalnic.

Za več nasvetov klikni tukaj >>.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog