Konoplja

KonopljaKonoplja je ena izmed najbolj raznovrstno uporabnih rastlin, iz katere se izdelujejo oblačila, papir, hrana, goriva in gradbeni material. Z vse večjo ozaveščenostjo glede varovanja okolja pa se uveljavlja tudi kot toplotnoizolacijski material.

Konoplja v treh do štirih mesecih zraste v višino do štiri metre. Zaradi svoje višine zasenči zemljo in onemogoči rast plevela, zato ni potrebna uporaba škodljivih herbicidov.

Ker vlakna konoplje ne vsebujejo beljakovin, s katerimi se prehranjujejo zajedavci, ni potrebna dodatna kemična zaščita na primer pred molji ali hrošči.

Toplotna prevodnost konopljinih vlaken je primerljiva z volno in umetnimi materiali, kot je stiropor in dosega vrednosti okoli 0,4 W/m2K. Kot naraven material ima dobre tudi lastnosti difuzije vodne pare in tako uravnava vlažnost zraka v prostoru ter s tem skrbi za prijetno bivalno klimo.

Konopljeno izolacijo imamo na razpolago v obliki kompaktnih plošč ali v razsutem stanju. Slednja oblika je najuporabnejša za zapolnjevanje težje dostopnih mest ali manjših praznin okoli odprtin, kot so okna in vrata. Plošče iz konopljinih vlaken so najprimernejše za vgradnjo v leseno skeletno konstrukcijo, saj s tem dobimo najboljše razmerje med izolativnostjo in debelino stenske konstrukcije.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

13. mednarodni sejem energetike

04.10.2017 - 06.10.2017 Električna energija za industrijo, premog, plin in nafta, obnovljivi viri energije, energetska učinkovitost.

55. Mednarodni sejem pohištva

07.11.2017 - 12.11.2017 Predstavitev celotne lesne industrije - od predelave lesa do končnih proizvodov.

Anketa

Ko se odločate za gradnjo, prenovo ali opremljanje vašega doma, največ informacij pridobite na: