Novice - Vodni užitki

Oglasno besedilo

Ko se kopalna sezona nadaljuje tudi v hladnejših mesecih

Objavljeno dne 17.09.2015

Res je, da bazen na lastnem dvorišču še vedno velja za neke vrste luksuz, vendar je potrebno poudariti, da tovrstna osvežitev v zadnjih letih postaja vse bolj dostopna stvar. In kljub temu, da se je poletje že poslovilo to še ne pomeni, da se je kopalna sezona tudi. Ravno nasprotno, zanimanje za bazen na lastnem dvorišču ali v notranjosti doma je še vedno zelo veliko.

Pravzaprav je sedaj pravi čas, v kolikor imate bazen na dvorišču že postavljen, da razmislite o bazenski strehi. Ta namreč omogoča, da si lahko plavanje v objemu doma privoščite tudi v teh hladnejših mesecih. S primerno dodatno opremo pa boste sezono kopanja lahko razpotegnili kar na vso leto. Kar pa je še boljše – poleti, ko so temperature višje, jo lahko enostavno zložite in odmaknete iznad vodne površine. Verjemite, ni boljšega kot se zgodaj zjutraj, takoj po službi ali tik pred spancem razgibati v bazenu in to v lastnem. Vedno več pa je tudi takšnih posameznikov, ki se odločajo za bazen, ki je vgrajen v notranjosti doma.

In ko ravno govorimo o pravilni izbiri bazena za vas. Preden izvedete nakup, si morate postaviti nekaj vprašanj, kot na primer: za kaj in kako bom uporabljal/a bazen, kakšen tip bazena želim, kje bo stal ... Na podlagi teh odgovorov vam bomo namreč lahko svetovali, kaj je za vas najboljše saj kot verjetno veste, jih obstaja več tipov. Za začetek - lahko izbirate med različnimi tehnikami izgradnje, in sicer med vgradnimi in montažnimi. Slednji se delijo še na vgradne ali prostostoječe. Prostostoječi so npr. zelo enostavni za postavitev, vgradni pa zahtevajo več časa, vendar so tudi bolj trpežni. Potem, izbirate lahko tudi med različnimi oblikami, kot so okrogli, ovalni, pravokotni, ... Odvisno od prostora, kam ga boste umestili. Izredno pomembna pri izbiri bazena pa je tudi velikost. Prav zaradi tega si morate znati odgovorit na vprašanje, za kaj ga boste uporabljali. Luka Remic, direktor podjetja Remax d.o.o. svetuje, kako se pravilno odločiti. »Če si želite samo namakanja in poležavanja v vodi, potem je osem metrov dolg in štiri metre širok bazen popolnoma dovolj za zadovoljitev vaših potreb. Za bolj resno plavanje pa boste potrebovali še kakšen meter več. Priporočljivo je, da takšen bazen v dolžino meri vsaj dvanajst metrov. «

Kaj pa vzdrževanje?

Kot vsaka stvar na tem svetu vzdrževanje potrebujeta tudi bazen in bazenska oprema. Pa naj bo montažni, vgradni ali prostostoječi. Le to je zelo pomembno za daljšo življenjsko dobo bazena in bazenske opreme. Pomembnejša termina za opravo "servisa" na bazenu sta začetek sezone in priprava na zimo.

Najprej je potrebno poskrbeti za dovolj zmogljivo čistilno napravo, vodo pa moramo vzdrževati tako fizično kot tudi kemično. Fizično vodo vzdržujemo z odstranjevanjem delcev umazanije iz bazenske vode. Tu večino dela opravi filtrirna naprava, preostanek pa opravimo z bazenskim sesalcem in ročno. Kemično pripravo vode pa opravljamo s sredstvi za vzdrževanje vode. Pri tem je pomembno, da vzdržujemo pravilno pH vrednost in da jo dezinficiramo. Najpogostejša načina dezinfekcije bazenske vode sta s klorom in z aktivnim kisikom. Kot pravi Luka Remic, pa je »nujno zavedanje, da so spremembe v bazenski vodi lahko zelo hitre. Prav tako pa je za kvalitetno bazensko vodo potrebno bazensko dno s sesalcem posesati vsaj enkrat tedensko.« Rezultat pravilnega vzdrževanja bo čista, bistra in zdrava voda, primerna za kopanje.

Preverite našo odprodajo zalog

Tudi letošnje leto je nekaj izdelkov ostalo na zalogi. Sedaj jih vam ponujamo po posebej ugodni ceni, zato se vam nakup več kot izplača. Količina je omejena, zato se vam izplača pohiteti. Artikle boste našli v naši spletni trgovini. 

Naši strokovnjaki, ki pokrivajo celotno področje Slovenije, vam bodo z veseljem svetovali in vam, glede na vaše želje in potrebe, pomagali pri izbiri. Remax je namreč družinsko podjetje, ki je na trgu prisotno že več kot trideset let. V tem času je v Sloveniji in po tujini postavil približno 2000 različnih objektov iz našega programa in tako mnogim polepšal dni.

Vir: SLONEP

Več: http://www.remax.si/

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog