Novice - Kuhinje

Oglasno besedilo

Kako pogasiti požar v kuhinji?

Objavljeno dne 16.10.2014

   

Kjer je dim… je tudi ogenj       

V gospodinjstvih je vsako leto več požarov. Kot rešitev vam predstavljamo samodejne gasilne ampule Bonpet, ki so še posebej primerne za protipožarno zaščito na težje dostopnih mestih oziroma kjer je povečana možnost nastanka požara ali eksplozije v manjšem obsegu. Strokovnjaki jih priporočajo tudi za uporabo v gospodinjstvih, kjer ponavadi  nimamo pri roki tipičnih gasilnih sredstev.

Kuhinja je sestavni del vsakega gospodinjstva. Namenjena je predvsem pripravi hrane, med drugim tudi s postopkom toplotne obdelave, kot so: kuhanje, pečenje in cvrtje. Za takšno obdelavo so potrebna grelna telesa velike moči. Poleg tega hrano shranjujemo v hladilniku in jo pripravljamo tudi z drugimi električnimi napravami. Skratka, v kuhinji preži veliko nevarnosti za požar. Pravzaprav največ v celem gospodinjstvu. In res se statistično velika večina požarov v gospodinjstvu, kjer so zajeta stanovanja in hiše, začne prav v kuhinji.

Ravno ob požarih v kuhinjah so se samodejne gasilne ampule Bonpet izkazale za zelo učinkovite, saj ob kuhanju zelo pogosto prihaja do požarov. »Požar v kuhinji lahko nastane že zaradi drobne nepazljivosti ali nevednosti, ko denimo v močno segreto olje pade nekaj kapljic vode, ki nato v hipu izpari, to pa povzroči fizikalno eksplozijo, zaradi katere se olje, razpršeno v meglico, razlije čez rob posode in povzroči zelo burno gorenje, včasih pa je za požar dovolj že to, da med daljšim pogovorom po telefonu pozabimo, da se nam na kuhalniku kuha hrana,« pravi Marko Perko iz podjetja BE_VARN varnostni inženiring.

Ampulo Bonpet preprosto namestimo nad štedilnikom ali nad pečjo v kurilnici. Le ta se bo ob izbruhu požara zaradi segrevanja temperature v prostoru samodejno aktivirala in pogasila ogenj. Ko temperatura v notranjosti ampule doseže določeno vrednost, se steklo ampule zdrobi v nenevarne drobce, tekočina izteče in pokrije površino pod seboj. Na površini razlite tekočine pa se ustvari zaščitni film, ki prepreči ponoven vžig. Vse brez škode za ljudi ali okolje!

Za več informacij nas pokličite na telefonsko številko 080 2663 ali obiščite našo spletno stran www.bonpet.si.

Ko ogenj zagori, Bonpet pogasi!

Vir: SLONEP

Več: http://www.bonpet.si/

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog